Retourrecht

In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een ‘afkoelingsperiode’. Alternate hanteert een afkoelingsperiode van 14 kalenderdagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag de consument de koop ontbinden door een beroep te doen op het retourrecht. Nadat de koop ontbonden is heeft de consument 14 kalenderdagen de tijd het product op eigen kosten te retourneren.

Wij adviseren het product aangetekend te verzenden. Hiervoor gelden de tarieven van PostNL, een overzicht daarvan vind je hier .

Omdat verzending altijd voor rekening en risico van de verzender geschiedt, dient het pakket deugdelijk verpakt te zijn. Wanneer de teruggezonden goederen compleet, indien mogelijk in originele verpakking en onbeschadigd zijn, dan storten wij het door jou betaalde aankoopbedrag, inclusief bezorgkosten, uiterlijk binnen 14 kalenderdagen na ontbinding van de overeenkomst terug op jouw rekening.

Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt, dan worden de kosten voor de heen levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal jou voor zo een terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Uitzonderingen

Voor sommige producten geldt er geen herroepingsrecht voor jou als consument en die vallen onder de volgende uitzonderingen:

  • Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur (softwarepakketten), waarvan de verzegeling/ verpakking na levering is verbroken.
  • Inktcartridges en tonercassettes waarvan de verzegeling/verpakking na levering is verbroken.
  • Artikelen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om teruggezonden te worden, zoals in-ear headsets, headsets, tandenborstels, massage-, scheer-, of epileerapparaten, thermometers, stijl- en krultangen waarvan de verzegeling/verpakking na levering is verbroken.
  • Ingewisselde en gebruikte vouchers en tegoedbonnen.
  • Maatwerk waterkoelingssystemen.
  • Voor digitale inhoud (zoals bijv. een download) die niet op een materiële drager (zoals een dvd of cd) is geleverd, geldt er geen herroepingsrecht indien deze is geleverd binnen de bedenktermijn. De consument verklaart in het bestelproces ook afstand te doen van het herroepingsrecht indien de digitale inhoud geleverd wordt binnen de bedenktermijn.

Retourrecht is uitgesloten voor bedrijven, alleen consumenten kunnen gebruikmaken van herroepingsrecht.

Ons retouradres is:
Computersforyou.nl Nijmegen
Heeskesacker 1131 6546JB Nijmegen