Computerservice Nijmegen

Allereerst, van harte welkom bij Computersforyou.nl, Computerservice Nijmegen en omgeving. Op onze website vind u alle informatie over onze diensten die wij leveren.

Reparaties

Software en hardwarematig.
Hardware is alles wat u kunt vastpakken aan/in de computer. Dat kan stuk gaan. In zo’n geval kan je meestal vervangen. 90% van al onze reparaties is softwarematig. Software zijn programma’s. Windows is zo’n programma. Als Windows stuk gaat moet het programma gerepareerd worden of er opnieuw opgezet worden. Daarna is de computer weer als nieuw.

Virusverwijdering

Spyware of virussen van uw computer laten verwijderen.
Irritante dingen in beeld, trage computer of een melding van uw virusscanner? In veel gevallen kunnen we uw computer weer virus- en spyware-vrij maken. Soms heeft het virus uw besturingssysteem zo aangetast dat een herinstallatie nodig is. Naast spyware en virussen kan een computer ook nog besmet raken met een trojan horse, malware of een worm. Ook kunnen kwaadwilligen proberen uw computer te misbruiken of te hacken.

Onderhoud

Softwarematig opschonen of stofschoonmaken ter voorkoming van doorbranden.
Bij onderhoud hoort stofvrij maken van de computer maar ook af en toe opschoning van uw software. Vindt u dat zelf te veel werk of laat u dat liever door een ander doen dan doen wij dat graag.

Upgraden

Sneller, stiller of moderner.
Regelmatig verandert de computerwereld weer. In plaats van een nieuw systeem kunt u ook upgraden. Dan vervangen we onderdelen voor snellere of modernere. U kunt langs komen met uw systeem. Samen kunnen we dan kijken of een upgrade mogelijk is en wat hiervan de kosten zullen zijn.

(Her)installatie

Bij een (her)installatie van Windows installeren wij de Windows versie die u bezit. Meestal ontvangt u bij aanschaf van een laptop of computersysteem hiervoor de licentie. Andere programma’s zoals bijvoorbeeld Microsoft Office of een anti – virusprogramma mogen wij alleen installeren indien u ons de originele software met het bijbehorende serienummer aanlevert. Belangrijk te weten is dat ook instellingen verdwenen zijn na een herinstallatie. E-mail en draadloos internet bijvoorbeeld moeten opnieuw ingesteld worden. Draadloos internet kan weer werkend gemaakt worden door thuis verbinding te maken met uw netwerk en uw wachtwoord in te voeren. E-mail instellen kunnen wij voor u doen als u ons de gegevens aanlevert.

Back-up

Veiligstellen van data.
We kunnen voor u data die u niet kwijt wilt, bewaren op uw harde schijf. Houd u er wel rekening mee dat we, indien we uw computer opnieuw gaan installeren/formatteren, u programma’s die u heeft geïnstalleerd op uw computer kwijtraakt. Met programma’s bedoelen we bijvoorbeeld Word, Excel of Outlook. Foto’s, brieven of andere documenten die u heeft gemaakt in die programma’s kunnen we wel voor u bewaren. Maak regelmatig een back-up. Het is verstandig om regelmatig een back-up te (laten) maken van uw belangrijke data. Bijvoorbeeld van kinderfoto’s, boekhouding of brieven. Uw harde schijf kan stuk gaan of uw computer kan ineens crashen om de een of andere reden. Data zijn niet altijd nog te redden. Maak dus regelmatig een back-up.